Son Makaleler


Beğenebileceğiniz 11 Ücretsiz Fotoğraf Stok Sitesi

Merhaba arkadaşlar bugünkü makalemizde genelde stok fotoğraf sitelerinden bazılarını size önereceğim.İlk olarak sizlere bunu aktarmamda ki ana amaç sitenizde ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz fotoğraf stok siteleri olacaktır fazla uzatmadan ben direkt konuya geçiş yapıyorum.





Pixabay

Bu tarz sitelerde genellikle anahtar kelimelerle fotoğraf bulmanız çok önemli fotoğraflar, vektör grafikleri ve illustrator tarzı çizimleri de içermektedir.Bir de size unutmadan şunu söyleyeyim düşük ve orta boyutlu fotoğrafları üye olmadan indirebiliyorsunuz ama büyük boyutlu fotoğrafları ancak kayıt olarak indirebilirsiniz.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Flickr

Bu siteyi bir yerlerden duymuş olabilirsiniz aslında bilindik sitelerden biridir ama yine de paylaşmak lazım.Büyük bir veritabanına sahip olduğunu söylememize gerek yoktur diyecektik ki zaten bunları söylemek için makaleyi yazdığımı fark ettim.Fotoğraf yükleme, düzenleme ve arkadaşlarınızı ekleyebileceğiniz sosyal medya bazında bir stok fotoğraf sitesidir.Flickr’dan fotoğraf indirirken dikkat etmeniz gereken şey, fotoğrafın lisansı kime aitse onu paylaşırken kaynak göstermeniz gerekecektir.Blog yazılarınızda ve hatta sunumlarınızda fotoğrafın üzerine kişinin/kurumun ismini yazmanız yeterli olacaktır. Bilmeniz gereken bir diğer şey ise, Flickr’da bütün fotoğrafların indirmeye uygun olmadığıdır. İndirilebilir fotoğrafları arama yaptıktan sonra üstte çıkan License kısmından Creative Common’u seçerek görebilirsiniz.Ve bu sitenin en güzel kısmı şudur ki bence çok iyi bir özelliktir bazı fotoğraf paylaşımları hangi kamera ile hangi özellikler ile çekildiğini ne zaman çekildiğini ve hikayesini fotoğrafa tıklayarak erişebilirsiniz.Bu sitede fazla yazı oldu gibi ama dikkat etmeniz lazım ki eğer ticaret olarak kullanmak isterseniz kullanıcılara ulaşıp izin almanız gerekmektedir.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Pexels

Ücretsiz stok fotoğraf ve video kütüphanelerinin olduğu büyük tabanlı veritabanına da sahip olan bir sitedir.Site kaynak göstermeyi zorunlu tutmuyor ama tutarsanız memnun kalacaklarını söylüyor ve açıkçası benim açımdan eğer bu tarz sitelerden görüntü alıyorsanız ve kaynak gösterirseniz herkes için yararlı olur.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.Bu arada açıkçası makaleyi yazarken sitede bir saatimi kaybettiğimi öğrendim oldukça keyifliydi.


Unsplash

Aslında bir önceki makalemiz olan "İşinize Yarayabilecek Web Siteleri" 'nde bu siteyi size tanıtmıştım ama bu konuya da uyduğu için tekrar yazmamın sakıncası olmaz.Arayüzü geliştirirlerse daha fazla beğenilecek bir sitedir.Dünyanın en cömert fotoğrafçı topluluğu tarafından 1 milyondan fazla yüksek çözünürlüklü fotoğrafları size ücretsiz bir şekilde sunan bir web sitesidir.Fotoğrafları indirebilmek için kaydolmanıza gerek yoktur.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


SplitShire

Açıkçası biraz hoşlandığım bir site olabilir arayüzüne öylesine bir göz attım ve beni benden aldı diyebilirim.Üstelik Pexels'de olduğu gibi ücretsiz video stoğu da var ama içerik bakımından küçük, fotoğraf içeriği olarak bakarsak yeterli gibi gözüküyor.Fotoğrafları dilediğiniz gibi indirip kullanabilirsiniz.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


IM FREE

IM Free aslında sadece stok sitesi değildir içerisinde ikonlar ve ücretsiz şablonları da var hatta biraz inceledim ama öğrenci hesabı ile üye olup kendi sitenizi oluşturabiliyorsunuz.Birçok kategoriden yüzlerce yüksek çözünürlüklü fotoğraflar da site içerisinde mevcuttur.İstediğiniz anahtar kelime ile arama yaparak ilgili görseli Flickr yönlendirmesi ile (Creative Common görseller listeleniyor.) rahatlıkla indirebilirsiniz.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Gratisography

Özellikle eğlenceli ve yüksek kaliteli fotoğraflar arayanlar için güzel bir kaynak olan Gratisography’e her hafta yeni görseller ekleniyor. İndirmesi ise birçok stok fotoğraf sitesine göre çok daha zahmetsiz.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Picjumbo

Aslında birçok stok fotoğraf sitesinden farklı olarak çok güzel bir şekilde kategorize edilmiş bir stok fotoğraf sitesidir.Bu sitenin birçok güzel yanı var aslında şunları söyleyebilirim; tasarım kaynakları var yani Photoshop'tan neon yazının nasıl oluşturabileceğini anlatan vb. gibi makaleler İngilizce olarak yer alıyor siz bunu çeviri ile halledebilirsiniz zaten bir diğer güzel tarafı ise satış ortağı olabiliyorsunuz mesela blogunuza koyduğunuz resimler sayesinde birisi ana siteye gidiyor ve premium üyelik alıyor siz de %40 oranında bir kazanca sahip oluyorsunuz.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Little Visuals

Aslında bunu açıklamayacaktım ama hadi açıklayayım sitenin arayüzü güzel de olsa ticari kullanımlarınız için ücretsiz izin bile verse her hafta yenilenen ve biten bir arayüze sahiptir.Her hafta yedi fotoğraf eklenir ve tarihsel olarak en eski yedi fotoğraf sayfadan kaldırılıyor.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


SNAPWIRE SNAPS

Her hafta yedi yeni fotoğraf eklenen bir Tumblr sitesidir.Birçok farklı temada fotoğrafa sahiptir.Buradan da rahatlıkla fotoğraf indirebilir, e-posta adresinizi vererek her hafta 7 yeni fotoğraf alabilirsiniz.Siz de ücretsiz bir şekilde fotoğraf eklemek isterseniz sitede yer alan "Submit Photos" kısmından fotoğraflarınızı nasıl gönderebileceğinizi ve hangi şartlar altında alınacağını anlatan makale yer alıyor.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


FREEIMAGES

Free Images ücretsiz bir şekilde görsel indirebileceğiniz bir başka web sitesidir.Kaynak açısından oldukça fazla görsele ev sahipliği yapmaktadır.Kategori seçenekleri ve arama opsiyonunuz mevcut.Yalnız bazı sitelerde olduğu gibi sitenin üst kısmında ve bazen yan kısmında IStock önerileri çıkıyor bu kısımlara tıklarsanız bir siteye gidip o ürünü beğendiyseniz alabiliyorsunuz bunun dışında sitenin gayet güzel bir arayüzü ver en önemli noktası aslında site birçok dile sahip.(Almanca, İngilizce, Türkçe, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Rusça vb. gibi çeşitli dillere sahip.) Görselleri indirmek için üye olmanıza gerek olmuyor.Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Aslında pek makale yazmaya vaktim nadir oluyor ama bu tarz içerikleri biraz daha çoğaltacağım.Çünkü tasarım artık işin her tarafında var.İnsanları baymamak için arada görsel sunmanız ziyaretçileriniz açısından olumlu yönde kazanç sağlayacaktır.

Hiç yorum yok

Lütfen yorum yaparken aşağıdaki maddelere dikkat ediniz.

1. Lütfen yaptığınız yorumların içerik ile ilgili olmasına özen gösterin.
2. Spam, reklam, küfür ve hakaret içerikli yorumlar tarafımca silinecektir.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanabilirsiniz.